Veckobrev

Hej 2C

Vi började veckan med att gå till skogen och leta efter insekter. Dom fick jobba två och två, fick varsin lupp (ett slags förstoringsglas) ett papper med lite saker dom skulle ta reda på- Mycket kul att se vad som gömmer sig i våran jord och under mossan.I bild målade vi fina skogsbilder om vad vi sett när vi var i Naturen. Sen fick dom skriva en text till det. I engelska har vi jobbat med siffror. Matten har vi haft test på klockan och sen började med ett nytt kapitel. Svenskan jobbade vi på i Språkskrinet. Vi hade grupper både onsdag och torsdag med 2B. Nta och Leksaksfabriken. Idag har vi firat av Assia som ska sluta. Vi hade en mysig stund med fika och vi hade gjort fina teckningar. Vi kommer sakna henne.

Ni behöver återigen prata med era barn om arbetsro i klassrummet. Eva Lagerdahl kommer in en stund på Måndag för att prata lite med oss.

Trevlig Helg

Malin Och Johnny

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hej!

Vill börja att tacka dom föräldrarna som var på föräldramötet igår.

 

Denna veckan känns det som våren har kommit. Dom har varit här och sopat på våran skolgård. Det tycker jag är ett vårtecken:-)

I måndags gick vi till skogen. Där fick eleverna jobba två och två med att leta knoppar på träden och om dom hittade något annat vår tecken. Det var så lustigt för när vi skulle leta vår tecken så snöade hi hi…och vi letar vår tecken. Snacka om att man längtarJ Svenskan har vi jobbat med sj-ljudet. I NO har eleverna fått välja ut en fågel och sen söka fakta om den. Detta var mycket uppskattat av eleverna. I SO har vi fortsatt jobba med Bronsåldern, denna gången tittade vi på en film efter den jobbade eleverna med Pyramidernas Land.

Läxa till den 27/3 är Läsförståelse s 34-35 Matte- klockan

När det händer saker med era barn på skolan så ska det i första hand lösas på plats. Det går till trygghetsrådet ibland och då ska man återkoppla till eleven eller eleverna.

 

Vi har pratat mycket om arbetsro i klassen. Prata gärna med era barn om detta hemma. Hur viktigt det är att man inte pratar och stör hela tiden. Tack:-)

 

Trevlig Helg

Malin och Johnny

På Måndag går vi till skogen efter första rasten.

 

 

 

 

 

 

Hej!

Som vanligt känns det som veckorna springer fram:-)

Vi har haft en super bra vecka, alla har jobbat på bra. Vi har fortsatt jobba med klockan. Vissa kan och vissa behöver träna mer. I engelskan har vi gått igenom veckodagarna. No- har vi tittat på film om våren sen skrivit fina Vår dikter, några läste upp sina för klassen. På bild fick dom göra fina tussilago. Titta gärna på väggen upp till klassrummet där sitter dom fina bilderna och deras vår dikter. I tisdags var vi ju på Kulturum, där dansade vi och sjung, så duktiga mycket lyckat. Ska försöka lägga upp dansen på bloggen så ni får se:-) So- fortsätter vi jobba med bronsåldern.

V 12

På måndag går vi till skogen en liten stund för att leta Vårtecken.

Påminnelse om studiedag den 21 mars. Skolan stängd men fritids öppet.

Föräldramöte den 23 mars

Hälsningar Malin och Johnny