Veckobrev 2C

Hej!

Denna veckan har gått åt till att göra klart saker. Vi är även hunnit med att tacka av Johnny. Tack så himla mycket Linda och Gustav att vi fick vara hos er. Tack även till Davids mamma och Valentinas mamma. På morgonen fick vi också en överraskning för då kom Terese på besök med sin lilla Linnea. Dom följde även med oss till Melkers familj. Tack också till Amiras familj som lånade ut gräsmattan:-)

Glöm inte att den 7 juni är det idrottsdag. Kläder efter väder. Se separat mail.

Trevlig helg och nationaldag

Med  vänliga hälsningar

Malin och Johnny

 

 

 

 

 

 

Hej!

Så var denna korta veckan över. Alla har jobbat på bra i dom ämnena vi haft.Nästa vecka på onsdag ska vi ha Temadag. Det ska handla om Hållbar Utveckling. Dom ska samla på sig material hemifrån såsom tomma kartonger, tidningar osv. Vi ska av dessa skapa massor av fina konstverk.

Läxan till den 29/5 är alltså att ta med tomkartonger, tidningar osv.

Den 7/6 är det friluftsdag. Vi går ner till IP. Ligger vid Cirkel K macken. Barnen behöver ha träningskläder, vattenflaska och om man vill ha nån extra smörgås och frukt.

Ha en kanon trevlig helg

Malin och Johnny

 

 

 

Hej!

V 20

Denna veckan blir det ett kort veckobrev. Maria Kyrkan var helt fantastiskt. Så duktiga alla var och så vackert dom sjöng. Roligt att så många föräldrar kom. Vi hade ju beställt vackert väder 🙂 Alla har jobbat bra i alla ämnen. I So började vi jobba med Järnåldern. Vi hade också en liten light version på Skolans Roliga dag. Vi fikade och spelade fotboll och kubb med våra faddrar i klass 5C.Idag har några fått läsa i sin saga som dom skrivit själva. Spännande är dom,  fråga era barn om deras saga:-) I SV har vi jobbat med Språkskrinet och vi har även börjat lyssna på Ishavspiraterna. Då får dom ha Bild genom att rita om något dom hör och SV i att skriva till. I måndags hade hela klassen NTA. Vi har även tittat på några färdiga filmer som dom gjort med Duvan. Så duktiga.

Ingen läxa denna gång. Alla har fått ta hem sin Läsförståelsebok.

7 juni:  Har vi Friluftsdag. Återkommer med mer info.

Den 2 juni slutar tyvärr Johnny vi önskar honom lycka till med flytten till Gävle.

Trevlig Helg

Malin

 

 

 

 

 

 

 

 

Hej!

Hej !

 

 

 

 

 

 

 

 

Hej!

Denna veckan börjat så kyligt. Brr kändes som vintern var tillbaka. Men så härligt idag då får vi hopp igen att våren nalkas. Denna veckan har vi gått igenom ett nytt kapitel i matten. Vi har haft Bokcirkel där man delar med sig och ger tips vad man läst. Vi övar för fullt med våra sånger som vi ska sjunga på tisdag.I SV har vi jobbat med Tj-ljudet. Vi har också samarbetat med Duvan. Dom flesta börjar bli klara med sina filmer. Ska bli så kul att se:-) Vi gick igenom provet i SO, om Bronsåldern fråga gärna era barn om dom kände sig nöjda över provet. Avslutning på dansen vart det i onsdags, då var det  dans memory. I NO var dom hos Ulrika och jobbade i NTA- lådorna. I matten fick dom jobba med Ipaden, där körde dom Skolplus eller Elevspel. Det tyckte dom var riktigt kul.

INFORMATION OM DEN 16 MAJ!

Vi samlas 8.15 på skolgården. Vi går tillsammans ner till Mariakyrkan. Vill man som förälder gå med oss ner är ni välkomna annars startar det 9.10 i Mariakyrkan. Efteråt bjuds vi i klassen på bulle och festis. Ni föräldrar får köpa till självkostnads pris. 10 kr för vuxna och 5 kr för barn. Så nu beställer vi fint väder.

Skolans roliga dag har blivit ändrad. Blir på em,  den 16 maj för eleverna. Mellan 12-14.

Denna gången ska vi har roligt med våra faddrar. Vi går bort till gräsplätten/hockeyrinken borta vid pizzerian. Spelar Fotboll, Kubb eller Brännboll. Vill man får man jättegärna baka:-) Detta dukar vi sen upp på en picknickfilt. Ska bli superkul.

Läxan till den 15 maj är: Veckans ord som dom strukit under i Läsförståelseboken. Sen är det sidorna 46-47.

GLÖM INTE:

Den 17 maj är både Fritids och Skola stängt.

Ha en super trevlig helg nu.

Med vänlig hälsning Malin och Johnny

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hej på er denna underbart härliga soldag:-Denna veckan vart en liten kort vecka. Vi startade den med vårat samarbete med Duvan. Detta tycker dom är roligt. Vi ska förmodligen se den första filmen på tisdag. I Engelskan har vi jobbat med vad som finns i klassrummet och tittat på en film. Svenskan har vi jobbat med Tj-ljudet. Vi har även dansat och sjungit. Mattetest på tid har vi också hunnit med. Torsdag och Fredag var vi på Naturskolan där dom tog med oss tillbaka i tiden till Stenåldern, Bronsåldern och lite järnåldern. Vi har hunnit med att städa och göra fint i klassrummet.

På Idrotten är det nu utegympa som gäller. Så tänk på kläder efter väder.

Läxan är Läsförståelse s. 44-45 och Veckans ord som dom strukit under i boken.

Ha en trevlig helg nu så syns vi kanske imorgon annars så syns på Måndag

Med vänliga hälsningar

Malin och Johnny

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hej på er!

Måndagen började med att vi gick till skogen. Vi hittade massa vårblommor som vi skrev om i våran NO-bok. När sen hade bild fick dom rita av den blomman dom skrivit om. Konstverken sitter i trappan upp till oss. Titta gärna:-) I Engelskan har vi jobbat lite med att samtala med varandra på Engelska. I matten jobbar alla på bra. Har sagt att dom får jobba till sidan 57- Sen är det ett litet test på vad dom lärt sig i kapitlet. På onsdagen hade vi halvklasser i samarbete med 2B. Vissa hade NTA och vissa var kvar med mig och arbetade i Svenska. Dansen tycker dom är mycket roligt. Provet gick bra, härlig arbetsro. Hur det gick vet vi ju inte exakt för jag har inte rättat. ( spännande). PÅ fredagen hade vi STÄDROCK utan musik hi hi . Vi städade skolgården och alla fick diplom för att de varit så duktiga:-) Fredagar går fort….. Vi har i Svenskan också jobbat med Sj – ljudet. Det handlar om att stava rätt tex stjärna, schema, skidor m.m

Nästa vecka är det Naturskolan på fredag för vissa. Jag mailar er föräldrar då vilka det gäller.

Ha nu en mycket trevlig helg och Valborg

Malin och Johnny

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hej !

Denna veckan har vi fortsatt vårat samarbete med Duvan. Vi jobbar i smågrupper där barnen får skriva en handling och sen ta kort och spela in en film. Vi jobbar med en APP som heter Animoto. Om ni vill titta på den hemma. I engelskan jobbade vi med månaderna. Vi har repeterat Bronsåldern för det kommer vi ha prov på den 27 april. På torsdagen gick vi fram och tillbaka till Sigtuna. Vi var vid Maria Kyrkan och övade på sångerna till den 16 maj. Då är ni föräldrar välkomna att komma och titta. Fika kommer att finnas att köpa till er vuxna medans barnen får en festis och en bulle. I svenska har dom som inte är klara med sina sagor jobbat med dom och dom andra har jobbat i Språkskrinet. Vi har i Matten börjat med ett nytt kapitel och det handlar om fyrans gånger tabell. Så nu är veckan redan slut. Jag och Johnny tackar för denna veckan. Den började lite rörigt men avslutades mycket bra.

Läxan till på måndag den 24 april är Läsförståelse s 40-41 och veckans ord som dom strukit under. Veckans ord kommer jag att förhöra och då handlar det om att stava rätt.

Prov Bronsåldern den 27 april- läs på om Dom Magiska bilderna och En metall som glänser. Vi har även skrivit till om vad dom har på sig och hur dom lagade maten på den tiden.

Påminner om att både skola och fritids är stängt den 17 maj.

Trevlig Helg

Malin och Johnny

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hej

Hoppas ni får ett underbart påsklov:-)

V 14   Har vi jobbat med NO, vi tittade på en film om insekter efter det fick man rita och skriva om något från filmen. Sen en härlig promenad till skogen där vi mötte upp Duvans fskl . Där gjorde vi en poängpromenad om vårens blommor. Förra veckan gjorde vi ett matte test för att se om man förstått kapitel 1 i matteboken som handlade om klockan, det gick vi igenom svaren på. I svenska har vi påbörjat att eleverna ska skriva varsin saga. Mycket roligt att se alla dessa kreativa elever:-)  I engelskan har vi pratat om The Weather / vädret. I matten har vi börjat på ett nytt kapitel vilket alltid är roligt. På onsdagen var halva gruppen på Naturskolan och vi andra som var kvar jobbade med NO, tittade på Planet Earth sen fick man rita och skriva vad man kom ihåg från filmen. Eleverna jobbade på bra med lite olika ämnen. På torsdag och fredag var jag sjuk. Då jobbade eleverna med lite självskattning. Dom gick igenom 2 och 2 och gav varandra beröm och vad man behövde träna på tex fick min klasskompis med stor bokstav och punkt osv. Fredag en film varför vi firar påsk och sen lite påskpyssel.

Läxa till den 18/4 är Läsförståelse s 38-39

Må så gott

Malin och Johnny

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hej!

Första veckan avklarad. Så roligt att få vara lärare för 2C. Känns ju så bra för jag känner ju alla:-)

Denna veckan i matte har vi jobbat med klockan. Dom har fått nya matteböcker.

Svenska har vi jobbat i Språkskrinet. Dom har fått redovisa en bok som dom läst. Detta var ju kanon alla fick lite nya tips på böcker att läsa.

Engelskan jobbade vi med djur och kläder.

På NO tittade vi på Planet Earth. En så bra film om naturen.

I SO har vi jobbat med Bronsåldern.

Torsdagen tog vi bussen till Maria Kyrkan där vi övade på sånger som vi sen ska uppträda med i Maria Kyrkan. Så kul.

V 11

Tisdag : Vi åker till Kulturum där vi ska uppträda med våran dans vi övat in och sångerna. Så då utgår Idrotten

Fredag: Idrott

Läxa: Läsförstålse sid 30-31. Mattestencil om klockan.

Trevlig Helg Malin Och Johnny

___________________________________________________

 

Hej alla föräldrar i 2c!

Nu har jag gjort min sista vecka i klassen och det är med blandade känslor jag går på ledighet. Detta året har varit väldigt lärorikt, roligt och spännande. Mitt första år som lärare är något jag kommer bära med mig länge. Jag har lärt mig så mycket av vart och ett av dessa barn. Självklart kommer jag och hälsar på i klassen snart och lovar att meddela så fort ”Pyret” har tittat ut. Det har varit roligt att ha dem med på min lilla resa.

Jag kommer att ha en överlämning med den som tar över klassen och introducera eleverna samt hur vi arbetat så det känns skönt. Tryggt är också att Johnny kommer fortsätta följa klassen och kan visa hur vi arbetat och vilka rutiner vi haft. Jag hoppas och tror att det kommer att bli toppen framöver och ser fram emot att få höra hur det går för dem.

Igår hade vi en liten mysig stund då eleverna fick en liten gåva av mig och vi åt en isglass. Idag avslutar vi veckan med en liten fikastund efter lunch och sedan tar vi ett välförtjänt lov. Vi ska även hinna med lite Ronja Rövardotter, städning av skolan och självklart skriver vi dagbok om veckan.

Ha ett fantastiskt sportlov och trevlig helg!

 

Vänliga hälsningar Therese och Johnny