3C veckobrev v.4

Hej!

Denna vecka har vi fortsatt med sambandet  mellan olika räknesätt, bråkdel och multiplikation i matematik. På SO är det demokrati och dess  lagar som är fokus och på NO fortsätter vi med planeter och stjärnbilder.

På svenska är det grupparbete, informationssökning på digitala medier, källkritisk arbetssätt och muntlig redovisning som gäller under en kort period

Vi har också börjat med ett projekt som heter ”Alla med” som kommer att försiggå i fyra veckor i F-3 arbetslaget och syftet är att göra skolan till bättre och trevligare arbetsmiljö för alla. Eleverna får då genomföra uppdrag under en vecka som kommer att utvärderas innan nästa uppdrag börjar. Fokus ligger på normer och värden som vi har i  vår skola och förhoppningsvis leder till mer hänsynstagande och respekt.

Vi fortsätter också med samarbetet i hela årskurs 3 på torsdagar och har tre olika stationer för bild, digitala verktyg och programmering.

En lärares drömscenario.

En trevlig och uppskattat aktivitet i vår klass som sker dagligen är att läsa.

 

Vi har fått tid för skridskoåkning den 20/3 kl- 11:45-13:30. Eleverna åker så länge de vill, vi vuxna är med och Johan tar hand om åkningen.

Viktig:

Nästa vecka det vill säga v.5 kommer vi att arbeta lite med gamla nationella prov.

V.7-8 uppföljning av IUP.

Trevlig helg!

Soheyla och Jocke.